< terug

Klik op de linksvoor ons nieuwsbrieven archief 1-2017, 2-2016, 1-2015, 1-2014, 2-2013, 1-2013

Nieuwsbrief 2-2017

hottub

Feest op Zerofield!
Dit jaar bestaat onze prachtige B&B minicamping Zerofield 10 jaar. We zijn dankbaar dat we jullie voor vakanties, gezellige uitjes en feestjes mochten ontvangen. We voorzagen jullie met plezier van ons heerlijke vegetarische en biologische maaltijden. We kregen steeds meer (lig)fietskampeerders voor een weekeinde in de Yurt of met eigen tent. Van de ligfietsenverhuur inclusief eventuele gratis instructie werd gretig gebruik gemaakt.

Om het onze gasten nog meer naar de zin te maken heeft Zerofield dit jubileumjaar een houtgestookte Noorse hottub en fietsenhok met elektrisch oplaadpunt gerealiseerd.

Feestaanbiedingen
Zerofield heeft dit jaar de volgende jubileumaanbiedingen:

 • Boek voor het Pinksterweekeinde van vrijdag 2 juni t/m maandag 5 juni een Yurt voor €245.- (drie nachten o.b.v. 4 personen). Dan kunt u voor de halve prijs (nu €25) - op een dag tussen 15.00-22.00 uur - genieten van onze houtgestookte Hottub, indien beschikbaar.
 • Huur je een Yurt voor een hele week, dan geven wij een dag gebruik van de houtgestookte Hottub gratis weg. Deze actie is geldig t/m 15 september 2017.
 • Op ligfietsverhuur geven wij 10% korting gedurende het hele seizoen, met code: BEL17

Om gebruik te maken van deze acties gelieve dit te vermelden bij de reservering via onze website.

Workshops
Marc en Caroline Siepman organiseren van 23 t/m 29 juli op Zerofield een zomerweek met o.a. als thema het belang van een goede bodemkwaliteit en het effect daarvan op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens. Kijk voor meer informatie op marcsiepman.nl/details-cursussen/

Johan Oldenkamp gaf op Zerofield in het voorjaar een heel geslaagde weekend workshop met als onderwerp: wholly science: waarachtige wetenschap en zuivere spiritualiteit herenigd. Wegens het succes wordt deze inspirerende workshop op 1 t/m 2 september nogmaals aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.pateo.nl

Tot ziens bij Marianne en Wim op Zerofield in Hooge Mierde

Nieuwsbrief 1-2017

winterse boomtakken met ijs

Fiets- en wandelbeurs

Tip voor dit weekeinde 11 en 12 februari: Op de Jaarbeurs te Utrecht helpen enthousiaste ligfietsers je graag op weg en leren je eventueel ligfietsen. Op deze vrijetijdsbeurs verloot de NVHPV (ligfietsvereniging) leuke prijzen onder de passanten die het ligfietscomfort ter plaatse testen. Een van de prijzen is een gratis ligfietsdag voor 2 personen met ontbijt, bij boeking van een Ger(yurt)-tent bij Zerofield.

Start de lente met de cursus Wholly Science

Van 31 maart t/m 2 april kan je 6 interessante modules beleven van elk 2 uur tijdens een knus verblijf in onze Mongoolse Ger(yurt)-tent. De cursus wordt gegeven door Johan Oldenkamp. Hij doet grondig onderzoek naar waarheidsvinding op vele levensgebieden. Zijn brede kennis kan leiden tot vernieuwende inzichten, zie ook: http://pateo.nl. De deelnamekosten zijn € 120.- pp. De verblijfskosten in de Mongoolse Ger(yurt)-tent, inclusief alle maaltijden zijn € 145.- p.p.

Waar: Zerofield, Hoogstraat 14a, 5095 AB te Hooge Mierde, Nederland.
Aantal deelnemers: maximaal 9
Aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je deelname is definitief en wordt bevestigd na overboeken van het totaal bedrag € 120.- + € 145.- =
€ 265.- op:NL80ABNA0419315764 op naam van W. vd. Assum, onder vermelding van Wholly Science.

Nieuwsbrief 2-2016

zerofield kerstkaart 2016

Graag kijken wij met je terug naar het bijna afgelopen jaar van Zerofield.

Het is fijn om te ervaren hoe steeds meer bezoekers genoten van de natuurrijke rust van ons terrein en de prachtige wandel- en fietsomgeving. Ligfietsverhuur – met gratis les – was erg in trek. De 4 verhuur Yurts werden goed bezocht - met of zonder B&B of diners - door groepen, gezinnen met en zonder (heel kleine) kinderen, wandelaars en (lig)fietsers. Ook ontvingen we gasten met tentjes, kleine campers en dito caravans.

We danken onze gezellige helpers voor het zagen van veel hout voor de kachels. Ook zijn we dankbaar voor hulp met het opzetten - en voor revisie afbreken - van 4 van de 5 Yurts. Tot april staan er nog 2 Yurts voor verhuur en B&B. In maart hopen wij de 3 andere Yurts weer op te zetten. Het werk is weersafhankelijk. Wil je ook helpen? Laat je het dan alvast weten op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ?

Een greep uit onze workshops: Rug-aan-Rug tandem klaar

 • Twee gasten bouwden onder leiding hun eigen Rug-aan-Rug tandem, in 40 uur, in onze werkplaats.
 • In een weekeindworkshop leerden deelnemers leem op wanden aanbrengen, met mooi resultaat.
 • Een groep gasten genoot van een klankconcert.

In 2017 komen er weer een aantal interessante workshops. Binnenkort meer hierover.

Wij kijken naar jullie uit.

Hartelijke groeten, Wim en Marianne

Nieuwsbrief 1-2015

camping zerofield

We hebben goed nieuws!

Extra Yurts
yurt oranje bedden We zijn blij met het groeiend aantal bezoekers dat van de groene omgeving en onze rustige sfeer komt genieten. In toenemende mate wordt gebruik gemaakt van ons biologische ontbijt, lunch en diner. Om aan de extra vraag naar overnachtingen in de Yurt tegemoet te komen, hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt aan uitbreiding met twee schitterende Mongoolse tenten in authentieke oranje stijl. Momenteel bieden wij in 3 tenten overnachtingen aan met eventueel B&B.

Flowing Circus 5 en 6 september
Tijdens uw verblijf kunt u zich dit weekend op de camping vermaken met dit circus. Kijk voor meer informatie op onze agenda.

Fotowedstrijd
De maker van de mooiste foto van een vakantie op Zerofield, wint een gratis nacht B&B voor 1 persoon in de authentieke Yurt. Meerprijs voor 2 personen €50 euro incl. ontbijt en beddengoed. Feestdagen en vakanties zijn uitgesloten. De prijs is geldig t/m 15 april 2016 (ook in de winter is het leuk met kachel!).

Hoe doe je mee?

 • Stuur je mooiste foto van je vakantie op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • De wedstrijd loopt vanaf publicatie tot 31 augustus
 • De winnaar(s) worden bekendgemaakt in onze nieuwsbrief van begin september en per e-mail
 • Bij deelname stemt u in met gebruik van de foto op onze website
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Nieuwe site op vertrouwd adreswww.zerofield.nl
Met dank aan de bijdrage van Christopher, Ite, Niko en Django hebben wij een mobiel en tablet vriendelijke nieuwe website. De foto’s zullen in de loop van de tijd allemaal op volledig scherm te bewonderen zijn. De site is nieuw, dus valt u iets op, dan horen wij het graag.

Een fijne zomer, hartegroet en tot ziens,

Marianne Witmer en Wim van den Assum

Nieuwsbrief 1-2014

     Graag wensen wij je een fijn en stralend jaar!

 

 

 

 

 

 

 

In 2013 werkten we, in een fijne sfeer, met hulp van velen. We hebben mooie en leerzame momenten beleefd. We danken allen hartelijk voor de inzet en het plezier dat jullie aan de projecten en aan elkaar mochten beleven.

Het gastensanitair - met prachtige douches - is klaar voor gebruik. Bij het binnenaanrecht met wastafels staan nu ook een wasmachine en vriezer. De natuur doet enorm haar best om nieuwe genietende kampeerders en Ger-liefhebbers vanaf het voorjaar te verwelkomen in een rustige omgeving.

Je bent ook in 2014 van harte welkom voor een verblijf op onze minicamping of in de Ger tenten. Voor data van evenementen of activiteiten zie onze agenda.

douches 585kb copy  de was copy  picknicktafel 2 copy

Tot binnenkort!

Hartegroet van Marianne en Wim


NIEUWSBRIEF 2-2013

 

AANBIEDING!

Overnachten in de Ger/Yurt

Ger met tentjesOp Minicamping B&B Zerofield te Hooge Mierde

Kennismakingsprijs vanaf slechts € 90.- per nacht voor de Compleet ingerichte 4 pers. Ger. Minimaal 2 nachten.

Uw last minute kunt u kiezen in de periode van 25 t/m 29 juni.

Velt leden krijgen 10% extra korting. 

En (leren) LIGFIETSEN op een tweewieler kost in deze periode slechts €25.- per persoon per dag, inclusief huur.

U reserveert via www.zerofield.nl/reserveren.

We zijn blij met de warme belangstelling en de vele vragen van bijna 200 geïnteresseerde bezoekers op de open Zerofield- en Velt ecotuindagen van 1 en 2 juni.

Tuinen en bouw

Kom je vrijblijvend eens helpen en genieten in onze tuinen? Graag van te voren (met dag of dagen) aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij voldoende belangstelling starten wij in het najaar een groep Samen Doen tuinen, evt met lessen.

Meld je hiervoor aan of vraag meer informatie op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops

 • 3 daagse cursus houtkachel bouwen 19, 20 en 21 september
 • een of meerdaagse curus (keuze) leemstucken/warmtewand op 6, 7 en/of 13, 14 september.
 • Ger afbreken of opbouwen (weersafhankelijk; datum volgt)

De mensen die zich al op gaven voor de cursus leemkachelbouw, lemen muren stucken en Ger afbreken/opbouwen, krijgen nog persoonlijk bericht. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Nieuwe aanmeldingen en informatie op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag onder vermelding van jouw keuze.

De prijsvraag

De prijsvraag van Aquadraat, met zuurstofverrijkt water, is gewonnen door Matti Vis uit Vlimmeren; België. Het mooie prijzenpakket mag je komen afhalen bij Zerofield. Gefeliciteerd, Matti!

Een fijne zomer, hartegroeten en tot ziens,

Marianne Witmer en Wim van den Assum


NIEUWSBRIEF 1-2013

U kunt een van de punten hier onder selecteren.

Leven in en met de natuur

Zes jaar geleden begonnen Wim en Marianne vd Assum aan hun nieuwe avontuur: een Brabantse langgevelboerderij op 4 ha. kale landbouwgrond met mooi uitzicht op het stiltegebied met bos en vennen. De stap van de stad naar ons natuurlijke leven op het platteland was groter dan we dachten… De natuur leert ons nog steeds hoe we ons dienen te verhouden tot het weer, onze werkzaamheden op het land en de dieren. Wij zijn trots op ons werk en laten dat graag op de open dagen zien. Entree is gratis. Als je ons wilt ondersteunen, zijn wij blij met hulp en/of donatie.

Zerofield open dagen in samenwerking met Velt

Kop thee/koffie op Hoogstraat 14A in Hooge Mierde en doorlopende rondleidingen door Wim en Marianne:
         Zaterdag 1 juni tussen 11.00-18.00 uur en
         Zondag   2 juni tussen 13.00-18.00 uur.

Kom genieten van de sfeer en het werk dat we samen met onze vrijwilligers hebben gedaan. Met een aantal helpers is het mogelijk om tijdens deze dagen ook wat actieve elementen van ons werk te tonen, onder andere hout zagen, klieven en leren ligfietsen. Genoemd Delftse dichter Rolf Clason zal gedichten voordragen in de tuinen.

Duurzame Minicamping

Met 2 luxe ingerichte Ger/Yurt tenten voor de verhuur, 16 kampeerplaatsen met elektra en water aansluiting, enkele plaatsen met tv en internet en overal veel ruimte, zijn wandelaars, (lig)fietsers en andere kampeerders enthousiast over de accommodatie. De ronde kampeerveldjes, omzoomd met natuurlijke beplanting als echo op onze biodiverse, inheemse houtwal, vindt iedereen mooi. Kampeerders kunnen leren ligfietsen en ligfietsen huren www.betereenligfiets.nl of www.zerofield.nl. Ook serveren wij biologisch, vegetarisch ontbijt en diner. Om het milieu en de omgeving zo min mogelijk te belasten bieden wij onze ecologische kampeervoorwaarden aan.  

Samen met Timo www.waltmans.eu en vrijwilligers, is het nieuwe, comfortabele gastensanitair bij de camping gemaakt: 3 automatische douches voor legionella preventie, 4 toiletten, twee afwasruimtes en een wasmachine. Buiten is een caravanstorttoilet.

Duurzame B&B boerderijstudio

Met vrijwilligers hebben wij een luxe ingerichte 4 persoonsstudio met lemen warmtewanden voor onze gasten gerealiseerd. Beneden hebben we – na veel loodgieterswerk van Timo en Wim – de vloeren laten storten. De twee beneden-studio’s en gang met lemen warmtemuren zullen zo spoedig mogelijk klaar zijn voor verhuur.

Workshop leemkachel bouwen

Een moderne CV ketel zorgt voor de warmtemuren. Eind 2013 houden we een workshop om een grote leemkachel met warmtewisselaar te bouwen. De leemkachel gaat, aangevuld met zonnecollectoren, onze boerderij via een buffervat verwarmen. Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe de systemen samenwerken en wat de werkingsprincipes zijn. Alvast aanmelden? Dat kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biologische groente- en kruidentuin

In de biologische groentetuin (1200 m2) zijn niet alleen veel vogels, insecten, hommels en bijen; ook onze Brahma kippen huizen hier met hun haan. Ze helpen ons met het schoonmaken van hun “perceel”.. Op een deel van de tuin starten wij dit jaar met permaculture. Het tuinonderhoud laat te wensen over; met nog extra hulp van vrijwilligers zijn wij erg blij. Bij genoeg belangstelling starten we in het najaar met een Samentuin, waarin iedereen zijn/haar eigen taak heeft. De bedoeling is om van een docent van Velt, samen nog veel te leren. Als je meer informatie wilt en/of mee wilt helpen, stuur je dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oproep voor vrijwilligers

Wij weten niet hoeveel bezoekers wij op 1 en 2 juni mogen verwachten, maar een ding is zeker: wij hebben nog gastvrouwen/-heren nodig voor bij de ontvangst en informatie. Wil jij een dag of deel daarvan helpen, laat het alsjeblieft snel weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn blij met ons werk en blij met alle vrijwilligers die ons geholpen hebben en nog steeds helpen. Voor de goede voortgang van ons avontuur zijn er nog een aantal gezellige eigenaars en eigenaresses van een paar stevige handen nodig. Heb jij zin om ons af en toe of regelmatig te helpen en samen te genieten van o.a. de heerlijke groentes in de groentetuin of van nog te realiseren zelfvoorzienende projecten? Vraag ons om informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Warme Hartegroeten en tot snel,

Marianne Witmer en Wim van den Assum

 • Share on Facebook B&B minicamping Zerofield
 • g+
 • ANWB klein camping 2019 certificaat
 • Natuurkampeerterreinen
 • Origineel Overnachten