Wij zijn Wim van den Assum en Marianne Witmer. Al jong droomden wij van een boerderij met land om van te leven.  Marianne deed een opleiding als edelsmid ook organiseerde ze graag. Wim bouwde hutten met vrienden en zette daar dieren bij. Wim hield al jong fietsvakanties in Ierland, Amerika, NieuwZeeland en Engeland Ligfietsen werden later zijn passie. Beide studeerden we macrobiotiek en -voedingsleer, sjamanisme, chakra-, re├»ncarnatie- en klanktherapie. In de agenda ziet u wanneer we klankconcerten met  instumenten van over de hele wereld houden. Onze ligfietswinkel in Tilburg verruilden we voor een groter plan, waarin BeterEenLigfiets ook haar plaats heeft: onze langgevelboerderij met 4 ha agrarische grond, waar we een biologische groentetuin/permaculture ontwikkeld hebben. Met hulp van vele pubers en volwassenen plantten we in slechts een weekeinde een kilometer bos van 5000 bomen en struiken om ons land. De diverse soorten - die van oudsher in de Kempen voorkomen - herbergen inmiddels konijnen, fretjes, herten,  haas en ook byzondere vogelsoorten. Het biologisch paardengras verbouwen we voor onze eigen twee paarden. Zij lopen dagelijks in hun paddoc-paradise: het zandpad om een weiland met verschillende soorten voer die ze "zoeken" en een heuveltje. Dit nodigt hen uit tot bewegen.


Ons dagelijks werk is ontvangen van gasten voor de camping en ger en het verzorgen van de paarden, groentetuin en de houtwal. We gebruiken het gezaagde hout voor de houtvergassers(rocket mass heater) en genieten van het natuurherstellend vermogen van de aarde als we zien hoe dit aanvankelijk kale, dorre en regenwormloze agrarische land al na vijf jaar gezond, mooi en leefbaar wordt.

Ons doel is:

Een inspirerende en zelfvoorzienende plek te vormen voor iedereen met humor en interesse in spiritualiteit, bewustzijnsgroei,  permaculture, nieuwetijds technieken, natuurlijke leem- en strobalenbouw en workshops.

Voortdurend werken we samen met enthousiaste mensen, waarvan we er enkele noemen:

website: Rudi Bosch en Meneerweb

foto's: Marianne Witmer; ook enkele van onze gasten, waar onder Jaap Raap en Hedwig Kupers.                                                

onderhoud website en aanvullingen: Christopher Witmer

Tot ziens!

  • Share on Facebook B&B minicamping Zerofield
  • g+
  • ANWB klein camping 2019 certificaat
  • Natuurkampeerterreinen
  • Origineel Overnachten