Wij zijn Wim van den Assum en Marianne Witmer.

Al jong droomden wij van een boerderij met land om van te leven. We grepen onze kans toen deze zich voor deed en kochten 13 jaar geleden onze langgevelboerderij met 4 ha agrarische grond.

Thans is dit een inspirerende en zelfvoorzienende plek aan het worden. Met ons nieuwe internetbedrijf zullen wij coachen en adviezen geven over macrobiotiek, voedingsleer (klank) massage.

We ontwikkelden hier een grote biologische groentetuin en bestuderen ook de permaculture Het is fijn om te leren van de Natuur en we genieten van het natuurherstellend vermogen van de Aarde als we zien hoe dit aanvankelijk kale, dorre en regenwormloze agrarische land al na vijf jaar gezonder, mooier en leefbaar wordt.

Om ons terrein plantten wij met hulp van vele pubers en volwassenen in slechts een weekeinde een kilometer lange bomen- en struikenrand met 5000 kleine bomen en struiken. De diverse soorten - die van oudsher in de Kempen voorkomen - herbergen inmiddels konijnen, fretjes, herten,  haas en ook bijzondere vogelsoorten.

We gebruiken het gezaagde hout voor een grote rocket mass heater. De rocket maakten we samen met een groep van 5 helpers in een weekeinde. Het is een zeer economisch werkende stenen houtkachel die de warmte lange tijd vast houdt.

We zijn dankbaar voor de vele mensen die met ons samen werkten om dit grote project te verwezenlijken.
Ontwerp van de website wordt verzorgd door Rudi Bosch
Het onderhoud van de website en aanvullingen doet Christopher Witmer

Hartelijke groeten,

Marianne en Wim

Tot ziens!
  • Share on Facebook B&B minicamping Zerofield